Zamieszczone przez Fery
ASR, a wyprowadzenie z poślizgu
Zwiń
X
-
jeśli mówimy o korzystaniu z EDS na śniegu to chyba raczej nie wystepują tu takie naprężenia, aby było to zagrożeniem... ?Zamieszczone przez MasmoCiekawe czy dla Twojego przeniesienia napędu też jest to miłe? Mnie tam przeraża ten EDS. Od razu widzę rozpiepszone przeguby i mechanizm różnicowy..... :chacha2 Gdyby to można było wyłączyć....Zamieszczone przez przem1978to moze rzeczywiście skrzynia sie sypie u CiebieZamieszczone przez Maicroftrezon, To mamy odmienne zdanie, bo mam porownanie i wole sam ten ASR, a nie ze cos mi wali pod podloga jakby skrzynia miala wypasc
bo u mnie chrobotanie jest miłe dla ucha 
Czy jak wyłączysz ASR to nadal masz chrobotanie... ?
Komentarz
-
-
naprężenia nie, ale wrażenia słuchowe czasami są faktycznie interesujące. W trakcie pierwszej jazdy po zakupie chciałem ruszyć ostro na skrzyżowaniu z kostką brukową w trakcie deszczu skręcając na dodatek w lewo. Oczywiście EDS przyblokował jedno z kół i i po chwili puścił, ale był to taki huk, że niemal natychmiast zatrzymałem się, żeby zobaczyć co się stało. Zazwyczaj to tylko coś chrobocze. Ale niestety po tym chrobotaniu pozostały mi tylko wspomnienia. W O2 EDS jest tylko w wyższych wersjach silnikowych, a mnie wystarcza tradycyjnie 1,6+gaz - jest to najbardziej ekonomiczne rozwiązanie (poza 1,4+gaz).Zamieszczone przez przem1978chyba raczej nie wystepują tu takie naprężenia, aby było to zagrożeniem
[ Dodano: Pon 13 Lis, 06 09:15 ]
to nie ASR chrobocze, bo on tylko dławi silnik, dyferencjał blokuje EDS i to on chrobocze.Zamieszczone przez przem1978Czy jak wyłączysz ASR to nadal masz chrobotanie
Komentarz
-
-
Jakoś mnie nie uspokoiłeś. Dobijam do 160 kkm :wink: i chce zrobić gdzieś drugie tyle. Więc 130 kkm to auto zaledwie dotarte. :lol:Zamieszczone przez rezonspoko, jeździłem z tym 6 lat - 130kkm i nic takiego się nie działo.Zamieszczone przez MasmoMnie tam przeraża ten EDS
[ Dodano: Pon 13 Lis, 06 09:22 ]
Nie występują?? To rozkręć koło od roweru i włóż w sprychy patyk i zoabczysz czy nie występują naprężenia :wink:Zamieszczone przez przem1978jeśli mówimy o korzystaniu z EDS na śniegu to chyba raczej nie wystepują tu takie naprężenia, aby było to zagrożeniem... ?
Czy jak wyłączysz ASR to nadal masz chrobotanie... ?
Niestety EDS-u nie wyłancza przycisk ASR i dalej działa normalnie.
[ Dodano: Pon 13 Lis, 06 09:28 ]
Jeden koń ale jakie przełożenie!!! :lol: :lol:Zamieszczone przez MaicroftJak za noc spadnie 50cm sniegu, a najblizszy plog nie przejedzie szybko, to rowy bywaja glebokie i osobowka ich sie nie pokona. Ale jak powiedziales, zaledwie jeden koń, ale jakże cenny :twisted:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Moje ostateczne zdanie po przeczytaniu postów i moich dośwadczeniach w O1 TDI 110 KM i OII 1,6 FSI natemat ASR jest takie po przekręceniu kluczyka jak dla mnie powinien asr być wyłączony i jak ja jako użytkownik go włącze to niech sobie działa, A nie wsiadam do auta ASR działa wyłaczam go bo się nieda jechać bo ja ma cięzką noge i lubie się ścigac po mieście a po zgaszaniu silnika i ponownym odpaleniu znów się włącza jak mnie to wkur....[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
porównanie do szprych rowerowych jest chyba nie na miejscu...Zamieszczone przez MasmoNie występują?? To rozkręć koło od roweru i włóż w sprychy patyk i zoabczysz czy nie występują naprężenia
Niestety EDS-u nie wyłancza przycisk ASR i dalej działa normalnie.
powiedz co mam zrobić abym mimo WYŁĄCZONEGO ASRu słyszał chrobotanie, bo nie mogłem tego na lodzie uzyskać... u mnie najwidoczniej działa tylko w parze...
Komentarz
-
-
Skręć kierownice....Zamieszczone przez przem1978powiedz co mam zrobić abym mimo WYŁĄCZONEGO ASRu słyszał chrobotanie, bo nie mogłem tego na lodzie uzyskać... u mnie najwidoczniej działa tylko w parze...
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
to też robiłem i nicZamieszczone przez MasmoSkręć kierownice....Zamieszczone przez przem1978powiedz co mam zrobić abym mimo WYŁĄCZONEGO ASRu słyszał chrobotanie, bo nie mogłem tego na lodzie uzyskać... u mnie najwidoczniej działa tylko w parze...
chyba że wtedy mam słyszeć przeguby ...
Komentarz
-

Komentarz